Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye : Példaértékű kezdeményezés Borsod megyében

Példaértékű kezdeményezés Borsod megyében

  2006.11.27. 18:37


Az OMVK területi szervezetei közül elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendeztek kihelyezett vadászatvezető képzést. Az északkeleti megyében egyébként is nagy hangsúlyt fektetnek mind a hivatásos-, mind a sportvadászok szakmai ismereteinek bővítésére. Természetesen amellett, hogy különféle tanfolyamokat és szimpóziumokat szervez a helyi vadászkamara, a vadászok közötti kapcsolatteremtésnek, a tapasztalatcserének is kiemelt szerep jut. A szervezet vezetői, dr. Székely László elnök, valamint Tóth Á. Dénes titkár felismerték a lehetőséget, hogy a vadászatvezető tanfolyam kiváló alkalmat adhat arra, hogy a szakma képviselői és az elkötelezett sportvadászok egy kellemes hetet töltsenek együtt úgy, hogy közben tanulnak is.

 

Csongrádon, a DIANA Vadász-Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskolában már július óta rendszeresen folyik a vadászatvezetők képzése. A tanfolyamokon a hallgatók elméleti és gyakorlati foglalkozásokon sajátíthatják el a társas vadászatok szervezésének, vezetésének csínját-bínját, valamint a témához kapcsolódó legfontosabb jogi, szakmai és etikai tudnivalókat. Az a több mint kétszáz vadász, aki már túl van az egyébként igen szigorú vizsgán, és megszerezte az államilag elismert bizonyítványt, egybehangzóan állítja, hogy van létjogosultsága a tanfolyamnak. Megerősítik ezt a véleményt a záróvizsgákon eddig kivétel nélkül elnöklő Pintér István főosztályvezető helyettes szavai is, aki többször nyilatkozta, hogy a minisztérium a következő jogszabály változtatáskor mindenképpen kötelezővé szeretné tenni a vadászatvezető képesítés megszerzését azok számára, akik a jövőben társas vadászatokat akarnak irányítani.

A borsodi vadászkamara képviselői – hogy elébe menjenek a dolgoknak – megkeresték a csongrádi iskolát, és rövid egyeztetést követően el is kezdték szervezni a Rakacai-tó partján lévő, impozáns környezetben fekvő Erdei Iskolában a tanfolyamot.

Mint utólag kiderült: kiváló munkát végeztek. A szervezésre nem lehetett panasz, mindenki tudta a dolgát. November 13-án negyvenhárom érdeklődő jelent meg a tanfolyam ünnepélyes megnyitóján. A következő napok felejthetetlen élményt nyújtottak mindenkinek, aki részese lehetett az első kihelyezett Vadászatvezető tanfolyamnak. A tantermi foglalkozások és a terepi gyakorlatok kiváló hangulatban teltek, az előadók felkészültsége és elhivatottsága pedig garanciát jelentett arra, hogy a vizsgán, majd azt követően immár „élesben” az újdonsült vadászatvezetők megállják a helyüket a társas vadászatokon.

A kihelyezett tanfolyam minden tekintetben elérte a célját: az összes hallgató sikeresen vette az akadályt, azaz átment a vizsgán, a foglalkozásokon és az esti beszélgetések közben pedig mindenki új ismereteket gyűjthetett, tapasztalatokat szerezhetett, és – nem utolsó sorban – sok új vadászbarátra tehetett szert.

Köszönet az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének, dr. Székely László elnöknek, Tóth Á. Dénes titkárnak, és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy mostantól a borsodi társas vadászatoknak képzett és felkészült vezetői lehessenek.

A sikerre és a nagy érdeklődésre való tekintettel – a túljelentkezések miatt – B.-A.-Z. megyében újabb csoportot indítanak. További információk és jelentkezés a január 15-én kezdődő tanfolyamra a Diana Vadász-Felnőttképző Alapítványi Szakképző iskolában (6640 Csongrád, Jókai Mór u. 14., Bozó Gábor igazgató 06-30/4370923, dianaszki@vnet.hu ) vagy az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi szervezeténél (3526 Miskolc, Tas u. 18., Tóth Á. Dénes titkár 06-30/239-4920, info@vadaszszovetseg.hu ) lehetséges.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség