Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Fegyverrovat, vadászvizsga
Fegyverrovat, vadászvizsga : Minőségi lőszergyártás Magyarországon.

Minőségi lőszergyártás Magyarországon.

Pálinkás György  2007.11.11. 17:37


Valamikor február vége felé felhívott Allaga Antal barátom Bajáról, s hihetetlen ötletét osztotta meg velem. Elmondta , hogy szeretne két másik társával vadász lőszert összeszerelni a hazai vadászok részére. Kissé hihetetlen volt számomra, hogy a mai törvényi háttér, s a hosszadalmas engedélyezési eljárásokon keresztül tudja vinni elképzelését  ez a három elszánt vadász. Telt múlt az idő, beszélgettünk róla, láthattam a formálódó terveket. Majd végül szeptember elején megkaptam a lőszerbemutatóra  a meghívót.

 

Eljött a pillanat, Gemenc Zrt. érsekcsanádi lőterén  végre szeptember 28.-án kezembe vehettem a Cody fantázia névvel ellátott Magyar muníciót.  A kezdeti időjárási nehézségek ellenére 30 fő  volt jelen a bemutatón . Allaga Antal ügyvezető elmondta a jelenlévőknek, hogy  mint fegyverműves már régóta foglalkoztatja a gondolat vállalkozása továbbfejlesztéséről, s szeretnének minőségi prémium lőszert alacsony áron előállítani .

Következő kaliberekben kezdődik a gyártás  .223 Rem., 7X64, 30-06 Sprg.,8x57 JS, 9,3x62, kaliberben, SPEER Hot-Cor lövedékkel lesz szerelve. A lövedék mag kémiai eljárással van rögzítve a lövedék köpenyhez. A lövedék becsapódás után, súlyának két harmadát megőrzi, kiváló sokkhatást gyakorol a vad testére, gyakran keresztül hatol, bő vérzést okozva. Terveik között szerepel  a 2008-as évtől további öt kaliberrel bővíteni a választékot ! Következő kaliberekkel, a. 243-as Winchester, 6, 5x57, 308 Winchester, 7 mm Remington Magnum, 300 Winchester Magnum.

 

Aztán következett a bemutató a fenti kaliberekkel 3 lövést adtak le a meghívott vadász emberek , saját fegyvereikkel. A lövés 50 m.-re történt, lövések után megvizsgáltuk a lőképet ami 10-13mm-es szórást mutat. A fegyverek standart  nap mint nap használt vadászfegyverek, Zastava, CZ, M98, Sako, Rössler Titan és egy Steyr.  A fegyverek a Rössler Titan kivételével 50cm-es csővel voltak szerelve. A lő eredményeket Szajkó István a Kézilőfegyver Vizsgáló Hivatal részéről és Hegyi István szakértő hitelesítették.  Majd az érdeklődők  kipróbálhatták a lőszereket, amiről pozitívan nyilatkoztak. Sajnos az eső megérkezése miatt sebességet mérni nem volt időnk, de előző napon részt vehettem a fegyverek belövésén, ahol 9,3x62  -es lövedék sebességét mértük.

Az adatai a következők:
Lövedéktömeg 17.5g

V0 745 , V50 719 , V100 693 , V200 642 , V300 592

 

Aki egy kicsit is ismeri a hazai piacon kapható lőszerek adatait, az láthatja hogy a Cody lőszerek sokkal nagyobb sebességgel indulnak, s kisebb a sebesség csökkenése.

Ezt a minőséget a svéd Bofors  cég által gyártott lőpor garantálja ,  az összeszerelésnél a precíziós eszközökkel, s gépekkel minden lőszerbe egyforma mennyiségű lőpor kerül, ez azt jelenti, ha szükséges a gép egy szem  lőport elvesz, vagy rak a hüvelybe. A lőszer többi alapanyagait is nyugat-európából szerzik be.
 Az értékesítés hamarosan beindul, ezen tevékenységet is saját maguk szeretnék végezni, ezzel garantálják a lőszer egységes alacsony árát a vadászboltokban !

Természetesen a lőszer igazi próbáját, majd hazai s külföldi vadászaink által terítékre hozott vadak bizonyítják Honlapunkon rendszeresen közzé tesszük a beküldött képeket, beszámolókat!

 

Szeretnénk köszönetet mondani a bemutatón résztvevő szakembereknek, vendégeinknek. Külön köszönet illeti meg ,Tóth Attila László fegyver-optika szaktanácsadónak ,  és Kovács Sándor lőtérvezetőnek.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség