Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Nyúlgerinc "Erdőjáró" módra

Nyúlgerinc "Erdőjáró" módra

  2005.12.01. 19:56


Hozzávalók 4 személyre:

2 nyúlgerinc, 5 dl vörösbor, 1 sárgarépa, 1 közepes vör. hagyma, 1 csokor zöldfüszer,(babér, 1 ág kakukfű, Petr zöld,)
Néhány db összetört bors és borókabogyó,
1 kisebb nyúlcomb, vagy egy nyúl csontja, 2 evőkanál vaj, só örölt fekete bors, 1 evőkan. olaj , 2 cl gin, 2 dl tefföl, 2 dkg konzerv??? zöldborsó levével együtt.

Nyúlgerincet mély tálba tesszük, leöntjük a vörösborba szeletelt répa, hagyma, fűszerek keverékével és 2 órát pácoljuk. A combot és a csontot apró darabokban 1 evőkanál vajon kissé megpirítjuk, utána 1 pohár vízzel 30 percig fözzük. A gerincet a pácból kivesszük letöröljük. A páclét a főtt comb-csontra öntjük és addig főzzük amíg felére befő.
A gerincet sózzuk, borsozzuk, és a forró vaj és olaj keverékében hirtelen megforgatjuk, utána 250 fokos sütőben saját levével locsolgatva megsütjük amíg a közepe rózsaszínű marad. Ha megsült alufóliával letakarva melegen tartjuk.
A húsos - csontos léből a csontot kiszedjük, a gint beletesszük és szitán átpaszírozzuk, utánna néhány percig forraljuk. A tejfölt 1 kanál borslével elkeverjük, beleöntjük és egy kicsit még forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zöldborsót, és ha kell utánízesítjük.

A nyúlgerincet vékony szelekekben előmelegített tálra tesszük, és a mártással leöntjük.

Krumplifánkal, vagy krokettel tálaljuk, Félszáraz fehér bort illik hozzá!!

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség