Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Szalonka borban

Szalonka borban

  2005.07.21. 08:58


Hozzászólások 6 személyre: 6 db szalonka, 20 dkg sonka, 10 dkg hagyma, 2 dkg só, 0,2 dkg egész bors, 0,5 liter bor, 2 dl tejföl.

A vadszárnyasok húsa akkor lesz a legtökéletesebb zamatú, ha ál­lott, ez a szalonkára hatványozottan vonatkozik. A lövés után néhány napig pihentetett szalonkát szárazon megtisztítjuk a tollazatától, fel­vágjuk, belső részét kiszedjük, kimossuk, és sóval bedörzsöljük. Vé­konyra vágott sonkaszeleteket, karikára vágott vöröshagymát, né­hány szem egész borsot és húslevet teszünk a lábasba. Belerakjuk a szalonkát is, majd a húslének megfelelő mennyiségű fehér bort ön­tünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már puha, ki­vesszük, és a lábasban maradt sonkát és hagymát mindaddig tovább pároljuk, míg kissé be nem sűrűsödik. Az így kapott levet, egy kanál tejföllel ízesítve, a tálra rakott szalonkára öntjük. Tálaláskor párolt rizzsel körítjük.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség