Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Fácán lecsósan

Fácán lecsósan

  2005.07.21. 09:08


Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 5 dkg só, 1 kg paradicsom, 2 kg zöldpaprika vagy ennek megfelelő lecsókonzerv, 0,2 dkg törött bors, 0,5 dkg pirospaprika, 10 dkg zsír, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna.

A fácánt tollazatától megtisztítjuk, csüdjét, fejét eltávolítjuk, felha­sítjuk. Belsejéből csak a zúzáját és a szívét hagyjuk meg, a többit eltá­volítjuk. A fácánt fazékba tesszük, s annyi vízzel öntjük fel, hogy ép­pen ellepje. Puhára főzzük. Amikor megfőtt, csontjait eltávolítjuk, és húsát 4-5 dkg-os darabokra vágjuk. Ezzel párhuzamosan egy edény­ben füstölt szalonnát és zsíron vöröshagymát párolunk - kevés víz hozzáadásával, fedő alatt -, és hozzátesszük a 2 kg-nyi zöldpaprikát, melyet magjától megtisztítottunk és cikkekre összevágtunk. Ugyan­csak hozzátesszük az 1 kg megtisztított paradicsomot (vagy ennek megfelelő lecsókonzervet), pirospaprikát, sót, törött borsot, s fedő alatt pároljuk. Amikor a paprika megpuhult, hozzákeverjük a fácán­húshoz, néhány percig együtt pároljuk és tálaljuk.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség