Őzcomb brassói módra
2005.07.21. 09:22
Hozzávalók: 1 kg őzcomb, 2 vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál zsír, 2 dl vörösbor, 1 kiskanál liszt, ecet, só, 2 babérlevél, őrölt szegfűbors, 2 szem szegfűszeg.
A kicsontozott őzcombot jól megmossuk, és három részre vágjuk, sóval és őrölt szegfűborssal bedörzsöljük. Az egyik fej vöröshagymát karikákra vágjuk, enyhén ecetes vízben szegfűszeggel és babérlevéllel felforraljuk. A húsra öntjük, és ebbe a páclében 2-3 napig állni hagyjuk. A pácléből kivéve, füstölt szalonnával jól megtűzdeljük, és a másik fej apróra vágott, a zsíron pirított hagymával puhára pároljuk. Ha levét elfőtte, a pácléből öntünk alá. Ha a hús megpuhult, a húst kivesszük, levét a liszttel meghintjük, és a borral felengedve addig főzzük, amíg felére be nem forrt. A mártást átszűrjük, a húst beletesszük és felforraljuk. (Bor helyett savanyú tejfölt is használhatunk hozzá.)
Csőtésztával tálaljuk.
|