Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Beszélgessünk a vadásztársaságról
[17-1] [Archívum]

2020.06.29. 00:03 Idézet

Sajnos kevés van a tisztes vadászokból!Nekem sorozatosan ELLOPJÁK A MAGÁNTERÜLET JELZŐ TÁBLÁKAT ,keresztül kasul járják bírtokomat,legújabban meg drótketrecet raktak minden megkérdezés nélkül a földem közepére, amiben 5 madár szarka vagy csóka van++++ kibelezett véres kecske vagy disznó tetemmel, büdös gusztustalan szaggal.Megjegyezném itt szoktunk nyáron szalonnát sütögetni.Mi ez??????????????????????????????Felháborító amit ezek a szemét emberek megengednek maguknak.De most jogi szakembereket fogok bevonni ,hogy legalább megtudjam meddig mehetnek el az én magánterületenem?FJ Fejér megye


2018.03.19. 11:34 Idézet

üdv a vadászoknak!

abban kérek segitséget, hogy akinek nincs vad jegye és vad vizsgája se- az lehet vt tag???

 


2013.12.16. 09:42 Idézet

én dolgoztam egy olyan hejen .hogy a sok vadisznot 3-4 napos döglöt büdös halal étetük meg döglöt csirkét kaptak meg föt tolyást amit mi föztünk de olyanok amik be már büdös záp csirke volt beledögölve !! és mikor jöt egy vadásztársaság nem is lehetet adni csak tengerit . gondoltam is hogy ez a társaságnak nem feltünö a sok pikej meg a halzsir foltok .  az a kérdésem szabad e ezt tenni mert nem hiszem hogy ilegális és itt egy pár társaság vet már tölük vadisznot meg külföldre is hordják !! ez igy helyes vagy nem az a kérdédem  ????


2013.12.04. 19:40 Idézet

Tudom, hogy nem a vendégkönyv, de hátha legalább egyszer elolvassátok!

Kérem szedjék már le a telefonszámomat, naponta zaklatnak több, mint NYOLC ÉVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fel fogom jelentei magukat zaklatásért!!

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

MÁTÉSZALKA
KIMÉRA Vadászbolt
4700 Mátészalka, Szalkai László út 9.
tel./fax: 06-44-300-636
tel.: 06-70-231-21-00, 06-70-310-55-45


2013.11.12. 14:45 Idézet
I actually found this more enannttieirg than James Joyce.
2008.01.21 15:51
Miért adnak ki engedélyt olyan vadásztársaságnak/ CSABRENDEK 19-3026 VADÁSZTERÜLET/ ellenőrzés nélkűl ahol több éve nem fizetik a vadászati jog haszonbérleti díját. Tudomásom szerint kb. 20-25 milió ft. nem lett kifizetve a földtulajdonosoknak. Hol a péz? Kik a felelősök ? Kihez kell,vagy lehet fordulni vizsgálat ill. feljelentés miatt. Válaszukat előre is köszönöm. KL.

2012.09.28. 10:51 Idézet

T. elektronikus levelet olvasó úr/hölgy!

Mi most fejeztük be a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli kék-túra utolsó szakaszát Bátaapáti és Szekszárd között. Eddig mindig nagyon kedves és figyelmes emberekkel találkoztam, de ez sajnos így már nem igaz. Kismórágy és Szálka között sátorban töltöttük az éjszakát szeptember 24-én éjjel, mikor este 10 óra körül hihetetlenül durva hangon rendőrrel fenyegetve ébresztett minket egy vélhetőleg vadász, azon ok miatt, hogy itt vadászat van. Mocskos, üvöltő beszédét annak ellenére sem hagyta abba, hogy figyelmeztettem, tisztes munkás élet utáni nyugdíjasok vagyunk, ráadásul hölgy társaságában van. Máshol tapasztaltuk, hogy vadászat esetén  figyelmeztető feliratot helyeznek el a turistaút mentén. Itt nem volt! Honnan kellett volna erről tudnom? Javaslatom: a fegyverhaszálat tudománya mellett illemtanórát is tartsanak a vadászoknak, valamint ha a World office ismeretében hiányok vannak, a Tolna megyei illetékeseknek tartok ingyenes távoktatást. Ötleteim azért is figyelemre méltóak, mert természetbarát körökben egyre több negatív véleményt hallok.

Természetbarát üdvözlettel

szilgá


2012.06.20. 14:53 Idézet
Egy földtulajdonos

Mit lehet tenni olyan esetben amikor a Földtulajdonosok Közössége nem fizeti ki a bérleti díjakat évek óta?


2012.05.29. 08:58 Idézet
nem vadász, de földtulajdonos

Tiszteletem!

Sajnos én nem jót szólnék egy vadásztársaságról...

Lajosmizse környékén van a tanyánk (erdö, szántó) , sajnos a vadászok rendszeresen bejárkálnak terepjárójukkal a földünkre,

ott nyomokat hagyva söööt, még a szemetüket is megtaláltuk már...

Sajnos eddig nem tudtam öket személyesen \\\"elkapni\\\", csak a nyomaikat látom ill. a szomszédaink szólnak hogy \\\"megint itt voltak\\\".

Kérdem én, milyen jogon jár be akár egy vadász is egy MAGÀNterületre???

Tisztelem azokat a Vadászokat, akik becsületesek és úgy is cselekszenek, de EZEK egyszerüen csak magántulajdon-sértök!

üdv´

T.


2011.07.15. 12:10 Idézet

Tisztelt szerkesztők

Nagyon örülök, hogy erre az oldalra rá találtam . Sajnos 16 éves gyakorlattal a hátam mögött ami nagyvadas el kellet érjem, hogy meg szüntessék a munka viszonyomat az eggyik Borsodi FTVK.-nál.

A legnagyobb probléma az aki ezt megtette egy irányítottember mert a 19fős tagságból egy embernek szúrtam a szemét.

Mindenféle kifogást emeltek ellenem mert sok a lövés a területen az lőtt aki mindig hallotta hozzá teszem.

Mit ér az a hivatásos vadász aki normálisan törvényesen tenné a dolgát ha a munkáltatójávak kell szemben álni. Szeretnék olyan helyen vadőr lenni mint 16 évvel ez előtt kezdtem a köz gyülés nem arról szólt kinek mennyit kell fizetni nyilván voltak viták de szakmaiak.

Ma már a pénz vadászik az úr bulizik a vadállományt meg nullázzuk lefelé mikor lessz ébresztő, mit adunk az unokáinknak. Parlag földet? Üres erdőt és büszkék vagyunk miből mennyit lőttünk.

Ha elolvasták köszönöm.

 


2010.11.30. 10:46 Idézet

Tisztelt Illetékesek!

 A sok társaság mely Kecskeméten működik fogalmam sincs ,hogy kihez fordulhat az ember!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mert nem találok felügyeleti szervet.

Akárhogyan is kerestem sehogyan se találom, hogy Kecskeméten hol van a vadászatra kijelőlt hely?

Első kérdésem ez.

Kettő

Nem hiszem, hogy lakó övezet közelében lehetne vadászni.

Három.

Hogyan lehetséges, hogy Kadafalva és Ballőszög közötti területen  vadászok lövöldözhettek 2010.11.28-án?

Szokásos kutya sétaltatás a gyerekekkel és menekültünk a puskaropogás elől.

Negyedik.

Ha vadászat van lakott terület mellett arról mért nincs tájékoztatás?

Öt.

Vagy a vadászok bármikor lövöldözhetnek?

Szeretném a válaszukat minél hamarabb és kimerítő tájékoztatást.

e-mail erasszabo@freemail.hu


2010.08.31. 17:27 Idézet

Megszeretnénk köszönni az egyházasrádóci vadász társaságnak, az : nyagi támogatást : amit egy hatalmas vaddisznó okozott az autónkba. Nekünk fél millió forintunkba kerül a javittatás. A vadak bármilyen kárt okozhatnak a kárt senki nem hajlandó rendezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2009.12.28. 14:38 Idézet

VADÁSZOK!! RÁBASZENTMIHÁLY! RÁBACSÉCSENY POLGÁRAI!
Elveszett kutyánkról pontos és használható információk jutottak birtokunkba, ezek szerint 2009 12. 6-án vasárnap, a rábaszentmihály határában kacsára vadászó társaság egyik tagja vagy fegyverrel rendelkező helyi (?) lakos kilőtte a kutyánkat (a kutya lehet a bekerítetlen telekre betéved ...tovább »t). A lövéseket többen is hallották a faluhatárában a kutya eltűnése utáni órákban. Sajnos szegény kutya teteme nem került elő, lehet a kivégzője elrejtette. Kérek MINDEN olyan jóérzésű embert aki BÁRMIT tud a kutyánk ,,levadászójáról,, értesítsen a 70 3347285-ös számon. Aki használható információval tud szolgálni jutalmat kap!!!!!!!
Amennyiben a vadász vagy helybeli lakos jelentkezik, szeretnénk tőle magyarázatot kérni a tettéről.
A kutya fotói: http://www.allatok.info/vlostanimal.php?a=4123


2009.11.05. 12:27 Idézet
Gabor

aki bekeritettet üzemeltet ,meg aki abba vadászik a kezét levágnám.


2008.03.13. 11:14 Idézet

2008.01.21 15:51
Miért adnak ki engedélyt olyan vadásztársaságnak/ CSABRENDEK 19-3026 VADÁSZTERÜLET/ ellenőrzés nélkűl ahol több éve nem fizetik a vadászati jog haszonbérleti díját. Tudomásom szerint kb. 20-25 milió ft. nem lett kifizetve a földtulajdonosoknak. Hol a péz? Kik a felelősök ? Kihez kell,vagy lehet fordulni vizsgálat ill. feljelentés miatt. Válaszukat előre is köszönöm. KL.

T. CSABRENDEKI KÉRDEZŐ!

Röviden;> a vadásztársaság - feltehetően haszonbérlője a vadászterületnek - tehát évente ha-kénti meghatározott Ft. összeget kell fizetnie a bérbeadó Földtulajdonosi Közösségnek. E FK képviselője tartozik nyilvántartani a földtulajdonosokat, területeiket, arra eső bérleti díjakat. Köteles évente közgyűlést összehívni beszámolni, a következő évre szóló költségvetést előterjeszteni. A földtulajdonosok tulajdonuk nagysága arányában szavazank minderről.

Tehát; legelsőbben a közgyülés évenkénti összehívását kell számonkérni,  a képviselő mulasztása esetén a tulajdonosok - Vtv-ben -meghatározott  hányada is összehívhatja a közgyülést, leválthatja a képviselőt, ügyészséghez fordulhat, de bírósági uton is követelehető a törvényes müködés, a kifizetések teljesítése. Kell lenni  müködési szabályzatnak is, amely nyilvános, ugyanúgy mint bármely a képviselő által kezelt nyilvántartás.

A haszonbérleti díj a Ptk-ben foglaltak szerint 5 évig követelhető, illetve felszólítás esetén ezen elévülési idő megszakad (újrakezdődik). Sajnálatos módon a Vtv hiányossága folytán nem kapott a Vadászati Hatóság ellenőrzési és felügyeleti jogkört e tekintetben. Ezért nagyon sokhelyütt rendezetlenek és ellenőrizetlenek a Földtulajdonosok Közösségeinek müködése. Érdekvédelmük - tudomásom szerint - ezideig nem alakult ki, a közösségnek, de egyénenként is a Vtv, a Ptk és a müködési szabályzatban foglaltak keretei között biztosított. Célszerű, ha a tulajdonosok vagy egy részük saját érdekeik védelme érdekében ügyvédet biznak meg - nem lesz kidobott pénz.

Végezetül, amikor a földtulajdonosok maguk szavaztak, akkor ezen kérdéseket befolyásolhatták, vagy amikor képviseletükkel megbíztak (meghatalmaztak) 3. személyt akkor nemcsak az abban foglaltakról határoztak, hanem követelniük kell a "meghatalmazott képviselőiktől", hogy a Ptk-ban  szerint e tekintetben is kötelesek a földtulajdonost képviselni.

Az újraalakult földtulajdonosi köözösség új képviselője köteles volt átvenni a rgi pedig átadni - teleskörűen - a pénzeszközöket és ezzel kapcsolatos elszámoltatásnak, közgyülésnek is meg kellett lennie.

Hozzáértő képviselet (ügyvéd vagy tulajdonos) de összefogás nélkül bizonyára hosszan elhúzodhatnak a rendezetlen ügyek megoldása. Sok sikert kívánok.


2008.01.30. 17:28 Idézet

Vadászat a nem létező vadászterületeken!

2007 decemberében a Kisalföld olvasói megtudhatták,hogy a megyei vadászati hatóság a felső szigetközi vadászterületekre vonatkozó terület kialakító határozatát visszavonta.Egy törvényességi vizsgálat ugyanis megállapította, hogy az alakuló közgyűlést szabálytalanul,törvényellenessen hívták össze,több ezer hektár hiányzott a szükséges 1/3 földterületből.Már a közgyűlésen többen tiltakoztak mert érvénytelen,más területekre szóló meghatalmazásokat láttak az ülés levezetőjénél,Ő azonban nem engedte,hogy ott megvizsgálják megvan-e a vadászterület kialakításához szükséges földterület .Forduljanak a bírósághoz,mondta,de jól tudta ,hogy lehetetlen több 10000 embert perbe hívni,hisz egy ilyen eljárásnál minden érintett födtulajdonost perbe kelett volna hívni.Több mint 20000 hektár vadászterületről van szó ,melynek közel fele állami tulajdon. A vadászati jog nagyon nagy érték lehet egy ilyen területen. Akik megpróbálták a törvényes út fele terelgetni az eseményeket , a legkülönbözőbb fenyegetéseket kapták,valószínű baleset fogja érni őket az erdőben ,hetente kapnak APEH ellenőrzést,de volt olyan eset is mikor két kigyúrt úr szólította le az egyik földtulajdonost ,hogyha nem áll le a vadászati jog bolygatásával legközelebb hasba szúrják.Sok kérdés felmerült a gazdákban ,vadászokban :lehet-e ,hogy egy vadászterület megszűnik ,mert érvénytelen közgyűlésen alakították ki ,de az ugyanezen érvénytelen gyűlésen érvénytelenül választott közösképviselőt és a haszonbérleti szerződés érvényben marad?Lehet,hogy a hatóság nem vizsgálta a bejegyzéskor,hogy érvényes közgyülési kérelemre ad-e vadászati jogot? Lehet-e véletlenül több mint 2000 hektár meghatalmazásánál"tévedni" a kezdeményezőnek(természetesen úgy ,hogy az neki kedvezzen ........)?Előfordulhat-e,hogy nem létező vadászterületen lesz vadászati joga egy érvénytelen közgyűlésen megalakult közösségnek? Lehet, hogy egy jogosítvány nélküli közösképviselő kötött haszonbérleti szerződést egy érvénytelen közgyűlés érvénytelen döntése alapján?
Felmerülhet a kérdés,kik hibáztak, csak hibázásról van e szó, vagy sok sok  érvénytelen , vagy más területre szóló meghatalmazás nem véletlenül  került a támogatásokat gyüjtő dossziéba. A földtulajdonosok egyre szélesebb körében merült fel a godolat, hogy valamit tenni kellene, hiszen a megye egyik legnagyobb vadászterületéről van szó, sok-sok földtulajdonos földjének vadászati soráról.A földtulajdonosok szeretnék megtudni, mi a valóság, kinek az érdekét szolgálta a sok tévedés, hibázás.vagy talán tényleg véletlenek voltak.Remélik, hamarosan választ kapnak a közös képviselőtöl (aki talán nem is az).Az előző vadászati ciklusban a fent említett terület  közel felén a KAEG-ZRT volt a vadászati jog gyakorlója, melynek az éves bevétele vadászatból megközelítőleg 100.000.000 forintot tett ki ami az állami kasszába folyt be.Felmerül a kérdés hogy a jelenlegi vadászati tevékenységet folytató közöségek mekkora összeget fizetnek be az államkincstárba?


2008.01.21. 15:51 Idézet
Miért adnak ki engedélyt olyan vadásztársaságnak/ CSABRENDEK 19-3026 VADÁSZTERÜLET/ ellenőrzés nélkűl ahol több éve nem fizetik a vadászati jog haszonbérleti díját. Tudomásom szerint kb. 20-25 milió ft. nem lett kifizetve a földtulajdonosoknak. Hol a péz? Kik a felelősök ? Kihez kell,vagy lehet fordulni vizsgálat ill. feljelentés miatt. Válaszukat előre is köszönöm. KL.

2007.11.27. 20:18 Idézet

2017-től 300 ha lesz a vadászterület nagysága és mindenki a saját magaslesén és ócska szóróján lövöldözheti ki magát, úgy mint már most is a sok buta. Lehet majd bérelni 2-3 vadásznak a helyi nem vadászó föld tulajdonosától a területet,vagy az állami erdőt nagyobb mértékben ,de azt aztán jó drágán,mint azt tette Nádler és Szechenyi Zsigmond is a Börzsönyben illetve a Fogarasi és Máramarosi területeken.Nincs új a nap alatt: lesz kincstári bérlet, nagybirtok bérlet és lesznek a falusi területek.( olvasni kell ene a klasszikusokat,nem 9 kg-os bikával kezdeni és Blaser-rel a vadászati pályafutást.

Az egyesület sem nevében, sem funkciójában nem működik. Szoci maradvány mint az alapszervezet volt. Barátság , emberi érték igen ritka. Rohanó és sikerorientált világunkban ,átgázolva mindenen és mindenkin a lényeg. Vermes


[17-1] [Archívum]

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség