Receptek : Tűzdelt fácánmell áfonyamártással, burgonyakrokettel |
Tűzdelt fácánmell áfonyamártással, burgonyakrokettel
2004.06.23. 23:15
Tűzdelt fácánmell áfonyamártással, burgonyakrokettel
Hozzávalók: 4 db (48 dkg) fácánmell, 1 csipet só, 3-4 szem borókabogyó, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 2 diónyi vaj, 1/2 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 2 dl áfonyadzsem, 5-6 szem burgonya, 4 evőkanál liszt, csipet só, bors, 1 db tojás, 2 evőkanál morzsa, 2 dl olaj
A fácánmellet csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, sóval és őrölt borókabogyóval fűszerezzük, majd olajban 1 napig a hűtőben érleljük. A vajból és lisztből, tejszínből, tejből besamel mártást készítünk, belefőzzük az áfonyalekvárt, és pici sóval ízesítjük. A burgonyát héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, összetörjük, sót, 1 tojást és annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Körteformára formázzuk, morzsába forgatjuk, majd forró olajban világosbarnára sütjük. A fácánmell mindkét oldalát sütőlapon hirtelen pirosra sütjük, úgy, hogy ne száradjon ki. Tálalásnál a köretek és a mártás mellé tesszük.
Elkészítési idő: 70 perc Egy adag: 2310 kJ/550 kcal Ajánlott ital: száraz vörösbor - Szekszárdi Kadarka 2002
|