Receptek : Töltött fürj burgonyafészekben, gyümölcsraguval |
Töltött fürj burgonyafészekben, gyümölcsraguval
2004.06.23. 23:19
Töltött fürj burgonyafészekben, gyümölcsraguval
Hozzávalók: 4 db fürj, 3 db zsemle, 5-6 db gomba, 3 db tojás, 2 dl tej, 1/2 közepes fej vöröshagyma, csipet majoránna, csipet só, 1 teáskanál zsír, 1,5 dl olaj, diónyi vaj, 1 db alma, 1/2 fürt szőlő, 5 szem aszalt szilva, 5 szem aszalt barack, 5-6 szem dió, 1 dl tejszín, 1 teáskanál kristálycukor, 1 teáskanál citromlé, 5-6 szem burgonya
A fürjekről a mellüknél kezdve felfejtjük a bőrt, úgy, hogy ne szakadjon meg. A hagymán megpirított gombával, fűszerekkel tölteléket készítünk, melyet habzsák segítségével a fürjek bőre alá töltünk, zsíron megpirítjuk, majd kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, gyufaszál vékonyságúra vágjuk, majd olajban piros ropogósra sütjük, a tányéron fészek formára rendezzük, a négy darabra vágott fürjet beleültetjük, és melléöntjük a kockákra vágott gyümölcsöket, melyeket cukros vajon, kevés tejszínnel lepároltunk, vágott dióval megszórtunk.
Elkészítési idő: 70 perc Egy adag: 2350 kJ/560 kcal Ajánlott ital: száraz vörösbor - Villányi Merlot 2000
|