Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Erdei gombával töltött vaddisznógerinc burgundi mártással, zöldséges rétessel

Erdei gombával töltött vaddisznógerinc burgundi mártással, zöldséges rétessel

  2004.06.23. 23:21


 

Erdei gombával töltött vaddisznógerinc burgundi mártással, zöldséges rétessel

Hozzávalók: 60  dkg vaddisznógerinc (csont nélkül), 5 dkg erdei gomba, 4 db zsemle, diónyi vaj, 1/2 kis fej hagyma, 4 db tojás, 1/2 csomag petrezselyem, csipet só, bors, szerecsendió, kakukkfű

Forrás: [origo]A burgundi mártáshoz: 50 dkg borjúcsont, diónyi zsír, 1/2 evőkanál liszt, 1 evőkanál porcukor, vegyes zöldség: 1 kisebb sárgarépa, 1 kisebb gyökér, 1/2 kisebb fej zeller, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 4 db gombaszár, 2 dl vörösbor (burgundi vagy szekszárdi), csipet só, 1 egész bors, 2 db babérlevél, csipet kakukkfű, víz

A zöldséges réteshez: 4 réteslap, 2 cl olaj, 1 közepes sárgarépa, 1/2 közepes fej zeller, 6-7 db gomba, 1 marék zöldborsó, 3-4 kis rózsa brokkoli, 1 kocka teavaj, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 3 db tojás

A vaddisznógerincet hosszában szétterítjük, kicsit megveregetjük. A zsemléből, erdei gombával, tojással, fűszerekkel ízletes tölteléket készítünk, a húsra terítjük, felgöngyöljük, hurokkötéssel átkötjük. Sütőben, sűrűn locsolgatva megsütjük.

Burgundi mártás készítése

A jól megmosott, kisebb darabokra vágott csontot, a szeletekre vágott vegyes zöldséget, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a zellert és a gombaszárat (hozzáadva a törött borsot) a zsír felében barnára pirítjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, és feltesszük főni.
Közben a cukrot a zsír másik felében aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barna rántást készítünk belőle. Ha kész, berántjuk vele az alaplevet, hozzáadjuk a paradicsompürét, a vörösbort, a kakukkfüvet, és legalább négy-öt óráig főzzük, illetve forraljuk.
A forralást addig végezzük, míg a kellő sűrűséget el nem éri. Időközben - ha zsírja a felszínre jön - lezsírozzuk. Ha kész, leszűrjük, Burgundi borral ízesítjük.

Zöldséges rétes készítése

A zöldségeket roppanásig főzzük, majd leszűrve kihűtjük, a gombát hirtelen lepirítjuk.
A vajból, lisztből és a tejből besamel mártást készítünk (keményebbre), és belekeverjük a zöldségeket, a fűszereket és a 2 db tojást. A beolajozott réteslapra helyezzük a tölteléket és feltekerjük. A tetejét a maradék tojással lekenjük, sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 80 perc
Egy adag: 2520 kJ/600 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Villányi Cabernoir 2000

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség