Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Fácángalantin tokaji zselével, kerti salátaboglyán

Fácángalantin tokaji zselével, kerti salátaboglyán

  2004.06.23. 23:22


 

Fácángalantin tokaji zselével, kerti salátaboglyán

Hozzávalók: 1 db fácán, 30 dkg borjúhús, 1 dl tej, 1 teáskanál liszt, 1 mogyorónyi teavaj, 1csipet vadpástétom fűszer, 1 csipet só, 3 dkg füstölt marhanyelv, 2-3 db gomba (lehetőleg erdei), 3 cl konyak, 1 db tojás, 10-15 szem pisztácia, 2 evőkanál habtejszín
a főző léhez: vegyes zöldség: 1/2 sárgarépa, 1/2 gyökér, 1/2 kisebb zeller, 5-6 szem egész bors, 1/2 közepes vöröshagyma, 3 evőkanál fehérbor, 1 db babérlevél, víz

A salátaboglyához: 1 fejes saláta, 1 fej Lolo rosso, 1 db paprika, 1/2 db póréhagyma, 1 db kaliforniai paprika (piros), 2 evőkanál balzsamecet, 2 evőkanál olívaolaj.

A tokaji zseléhez: 2 dl tokaji bor, 1 evőkanál zselatin

Forrás: Magyar KonyhaA fácán bőrét a hátánál kezdve lefejtjük, és félretesszük. Ezután kicsontozzuk, a mellhúsát óvatosan kifejtjük, szintén félretesszük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, majd állandó keverés mellett a lisztet, és addig keverjük, míg sima nem lesz, és az edénytől elválik. Ha kihűlt, a kifejtett fácánhússal és a borjúhússal többször ledaráljuk, keverőedényben a pástétomfűszerrel, tojással, tejszínnel, sóval, konyakkal jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a főtt, füstölt marhanyelvet (melyet kockákra vágtunk), gombát, pisztáciát. A félretett jérce bőrét kiterítjük, a kivert mellszeleteket rátesszük, a galantin masszát ráterítjük, felcsavarjuk, végeit beköltjük, vajjal megkent ruhaszalvétába tekerjük, majd a végeit újból átkötve, az egészet hurokkötéssel átkötjük. A csontokból és a zöldségekből főzőlevet készítünk, ebben kifőzzük a ruhába kötött galantint, majd a levében kihűlni hagyjuk. Ha kihűlt, lepréseljük, és kb. 24 órára hűtőbe tesszük. A salátát felhalmozzuk a tányér közepére, meglocsoljuk a balzsamecetes olajjal, ráhelyezzük a felszeletelt galantint, és melléhelyezzük a borból zselatinnal főzött zselét.

Elkészítési idő: 120 perc
Egy adag: 2350 KJ/560kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Tokaji Furmint 2002

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség