Nyúlgerinc "Erdőjáró" módra
2005.12.01. 19:56
Hozzávalók 4 személyre:
2 nyúlgerinc, 5 dl vörösbor, 1 sárgarépa, 1 közepes vör. hagyma, 1 csokor zöldfüszer,(babér, 1 ág kakukfű, Petr zöld,) Néhány db összetört bors és borókabogyó, 1 kisebb nyúlcomb, vagy egy nyúl csontja, 2 evőkanál vaj, só örölt fekete bors, 1 evőkan. olaj , 2 cl gin, 2 dl tefföl, 2 dkg konzerv??? zöldborsó levével együtt.
Nyúlgerincet mély tálba tesszük, leöntjük a vörösborba szeletelt répa, hagyma, fűszerek keverékével és 2 órát pácoljuk. A combot és a csontot apró darabokban 1 evőkanál vajon kissé megpirítjuk, utána 1 pohár vízzel 30 percig fözzük. A gerincet a pácból kivesszük letöröljük. A páclét a főtt comb-csontra öntjük és addig főzzük amíg felére befő. A gerincet sózzuk, borsozzuk, és a forró vaj és olaj keverékében hirtelen megforgatjuk, utána 250 fokos sütőben saját levével locsolgatva megsütjük amíg a közepe rózsaszínű marad. Ha megsült alufóliával letakarva melegen tartjuk. A húsos - csontos léből a csontot kiszedjük, a gint beletesszük és szitán átpaszírozzuk, utánna néhány percig forraljuk. A tejfölt 1 kanál borslével elkeverjük, beleöntjük és egy kicsit még forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zöldborsót, és ha kell utánízesítjük.
A nyúlgerincet vékony szelekekben előmelegített tálra tesszük, és a mártással leöntjük.
Krumplifánkal, vagy krokettel tálaljuk, Félszáraz fehér bort illik hozzá!!
|