2007. 05. 19. Magyar Vadászati Kultúra Napja
2007.03.21. 18:46
A Vadászati Kulturális Egyesület 2007. május 19-én, Várpalotán hagyományteremtő szándékkal tartja meg a Magyar Vadászati Kultúra Napja című rendezvényét.
PROGRAMOK:
Ünnepi felvonulás Hubertus mise Vadászati Kulturális Konferencia Nemzetközi Vadászkürtös Találkozó Bársony István Ifjúsági Prózamondó versen Nemzetközi vadászgasztronómiai Fesztivál Borverseny Vadászkávéház "Bakonyi trófeák" Trófea bemutató "Vadász művészek - Művész vadászok" Képzőművészeti kiállítás Tradicionális vadászati módok bemutatója, Solymászok, vadászkutyások Vadászati termékek és eszközök vására Kirakodóvásár Családi- és gyerekprogramok "Bakony virágai" Néptánc Fesztivál Tombolasorsolás Utcabál Tűzijáték
Az egész napos, színes programokkal, kiállításokkal, bemutatókkal, kürtös-találkozóval, ifjúsági prózamondó versennyel és Vadászati Kulturális Konferenciával tarkított esemény részeként kiírásra kerül az I. Nemzetközi Vadászgasztronómiai Fesztivál, melyre várjuk vadásztársaságok, civil szervezetek, baráti társaságok ötfős főzőcsapatainak jelentkezését.
Jelentkezési lap letölthető
VERSENYKIÍRÁS Nemzetközi Vadászgasztronómiai Fesztivál 2007. május 19. Várpalota
Kategóriák: „A” kategória: Levesek, raguk, tokányok, pörköltek „B” kategória: Sültek, pecsenyék, tárcsás ételek
A versenyre 5 fős csapatok jelentkezhetnek. A rendezők minden főzőcsapatnak 20 m2 alapterületet biztosítanak.
A jelentkezés feltételei: A mellékelt formanyomtatvány kitöltésével Az étel 10 adagos nyersanyagszükségletének, valamint az elkészítés technológiájának leírásával, a Vadászati Kulturális Egyesület elérhetőségein.
Jelentkezési határidő: 2007. április 30. Nevezés díj nincs!
A verseny lebonyolítása:
Minimum 10 adag étel elkészítése 2 adag feltálalása a zsűrinek, bemutatótálon vagy -asztalon
A résztvevők maguk biztosítják:
A szükséges nyersanyagokat Az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és a kóstoláshoz a szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat (sátor, asztal, bogrács, edény, tárcsa, tűzifa, gázpalack, zsámolyégő, stb.)
A verseny értékelése: A neves szakemberekből álló 5 fős zsűri a következőket vizsgálja:
Hagyományok őrzése, az ételek eredetisége Színben, ízben, anyagban az étel jellegének megfelelő technológia alkalmazása Tálalás esztétikuma Higiénia szempontok betartása
A verseny díjazása:
Az I-III. helyezett csapatok mindkét kategóriában értékes jutalomban részesülnek
Elérhetőségeink: Vadászati Kulturális Egyesület 1031. Budapest Pákász u. 7. Tel/fax: +36-1-242-0042, és +36-70-702-5000 Email: vke@vadaszatikultura.hu Web: www.vadaszatikultura.hu
|