2010. 08. 14. Csongrád megyei Vadásznap
2010.08.03. 07:46
VERSENYKIÍRÁS
I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó vadhús gasztronómiai versenye
A Csongrád Megyei Vadásznap vadfőző versenye
Szeged, 2010 augusztus 14
Újszegedi Liget
Vadhúsból készíthető bográcsos és sült ételek, húskészítmények
A verseny célja: -szabadtéri főzés, sütés valamint ezen ételféleségek tájjelleg szerinti készítésének bemutatása.
-a vadhúsból készíthető ételek hagyományainak ápolása, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése
- vadhús készítmények bemutatása, vására
A verseny kiírásával további célunk, hogy a résztvevők kedvet kapjanak a vadhúsból készíthető tájjellegű ételek felkutatásához, új vadételek megalkotásához, elkészítési technológiájuk bemutatásához, és egy kellemes jó hangulatú program keretében fejlesszék szakmai ismereteiket
Jelentkezési határidő: 2010 augusztus 12
Jelentkezés feltételei: Jelentkezni lehet a 62/420-362, 62/423-645 telefonon
omvkcsongrad@invitel.hu e-mail címen az alábbi feltételek alapján
- vadhúsból szabad tűzön készíthető bográcsos vagy sült étel
megalkotása
- állítsák össze ennek 10 adagos nyersanyag szükségletét és írják le
az elkészítés technológiáját (ezt legkésőbb a verseny kezdetekor
adják le a zsűrinek)
- a vadhús készítmények bemutatása, vásárlási lehetőség biztosítása
A verseny lebonyolítása: A versenyt 3 kategóriában hirdetjük meg
- bográcsos vadételek
- sült vadételek
- vadhús készítmények
A verseny résztvevőinek 1 adagot kell feltálalni a zsűrinek,
1 adagot, tájjellegű installációval a bemutató asztalon kell
elhelyezni 14-én 12.30-ig
A résztvevőknek maguknak kell biztosítani:
- a szükséges nyersanyagokat, annak konyhakész, tisztított állapotát
- az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és a kóstoláshoz
szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat
- a bográcsot, vagy a főzéshez, sütéshez használt edényeket, lehetőség
szerint gázpalackot
- egészségügyi előírások betartását, vadlátó igazolást
A verseny értékelése: A verseny folyamán a zsűri a következőket vizsgálja:
- a hús előkészítettsége 1-10 pont
- az ételek színe, illata 1-10 pont
- fűszerezése, íz, zamat 1-10 pont
- konzisztenciája 1-10 pont
- összbenyomása 1-10 pont
- tálalás 1-10 pont
- esztétikai megjelenés 1-10 pont
- különleges technológia 1-10 pont
- az ételhez ajánlott aperitif és bor 1-10 pont
- hangzatos, találó ételnév, installáció 1-10 pont
Összesen: 100 pont
A verseny díjazása: A verseny három kategóriájának helyezettjei emléktárgyat, oklevelet kapnak. A kategória győzteseknek lehetőséget biztosítunk az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó központi rendezvényén, augusztus 17-22-án a Budai Várban ismételten bemutathatják tudásukat, termékeiket.
További információ a szervező bizottság előbb megjelölt címén, telefonjain kérhető!
Szeged, 2010-08-03
-Szervezőbizottság-
|