Receptek : Vörösboros, gombás vaddisznó ragu |
Vörösboros, gombás vaddisznó ragu
2004.04.25. 21:37
„Vörösboros, gombás vaddisznó ragu”
Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznó apróhús, 15 dkg zsír, 30 dkg gomba, 20 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 3 dl vörösbor, 10 dkg liszt, só, bors A finomra vágott, zsíron megfonnyasztott hagymára rádobjuk a kis kockákra vágott vaddisznóaprót. Átkeverjük, kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 1 dl vörösborral, adjuk hozzá a babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Lassú tűzön puhára főzzük, beletesszük a felaprított gombát és még legalább 20 percig főzzük. Amikor minden adalék puha, hintsük meg a liszttel és öntsük hozzá a maradék vörösbort. Újabb forrásig melegítjük, majd tálaljuk.
|