Receptek : Gombás ribizlis vaddisznópörkölt |
Gombás ribizlis vaddisznópörkölt
2004.04.25. 21:40
"Gombás ribizlis vaddisznópörkölt”
Hozzávalók:2 kg vaddisznóhús (comb), 15 dkg házi zsír, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 5 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, apróra vágott petrezselyem zöld, szemes bors, 4 db paradicsom, só, kakukkfű, borókabogyó, 1 db vargányagomba (apróra vágva) (vagy 1 kávéskanál gombapor), csipet tárkony, mustármag, 1 marék piros ribizli, 1 dl vörösbor Apróra vágom a vöröshagymát, a répát, a gyökeret lereszelem, forró zsírban a hagymával pirítom. Elkeverem benne a fűszerpaprikát, hozzáadom az összes többi fűszert, belerakom a kockára vágott húsokat, felöntöm bőven vízzel, lassan főzöm. Mikor majdnem kész, vadításként beleteszek egy marék ribizlit, és hozzáöntöm a vörösbort. Újra felrottyantom, és kész is.
|