Receptek : Krumpli gulyás vadhússal, csemegeuborkával |
Krumpli gulyás vadhússal, csemegeuborkával
2004.04.25. 21:47
"Krumpli gulyás vadhússal, csemegeuborkával"
Hozzávalók: 3 kg vadhús, kb. 70-80 dkg hagyma, 3-4 kg burgonya, 80 dkg savanyú csemegeuborka, fűszerek
A felforrósított vajra ráöntjük a kockára vágott vadhúst. Ha megbarnult, hozzátesszük az apróra vágott hagymát és üvegesre dinszteljük. (Ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrot is lehet bele tenni.) Pirospaprikával összekeverjük, majd vízzel felengedjük és kis lángon főzzük. Ha a hús megbarnult, hozzátesszük a kockára vágott krumplit. Bőven fűszerezzük majoránnával, tengeri sóval, borssal, fokhagymával, kevés szerecsendióval, indiai sáfránnyal, majd hozzáadjuk a savanyú csemege uborkát. Összefőzzük és tálaljuk.
|