Service pörkölt
2004.04.25. 22:28
"Service pörkölt"
Hozzávalók: vaddisznóhús (comb), zsiradék, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika, házi vörösbor (száraz), só, fűszerpaprika, köménymag, bors, kakukkfű, borókabogyó A vaddisznócombot 3×3 cm-es kockákra vágjuk, hideg vízben jól megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, köménymagot, borókabogyót, kakukkfüvet, borsot, majd rátesszük a megmosott húst, és pörköljük. Időnként kevés vörösbort és hideg vizet adunk hozzá. Amikor a hús puhulni kezd, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát, és készre főzzük.
|