Receptek : Tárkonyos vadragu zsemlyegombóccal |
Tárkonyos vadragu zsemlyegombóccal
2004.04.25. 22:33
"Tárkonyos vadragu zsemlyegombóccal, avagy beleesett a részeg vad a bográcsba"
Hozzávalók: vadhús, vöröshagyma, zsír, paradicsom, paprika (vagy lecsó), só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény, tárkony, kakukkfű, babérlevél, bazsalikom, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, száraz minőségi vörösbor Zsírban a hagymából, paradicsomból, paprikából tartalmas pörköltalapot készítünk, majd beletesszük a vadhúst, és zsírjára pirítjuk. Felöntjük vízzel, majd később vörösborral, és szakaszos lepárlással félpuhára pároljuk, közben befűszerezzük és beletesszük a zöldségeket. Készre főzzük és utánízesítjük.
|