Vaddisznó csipkebogyó ízzel
2004.04.25. 22:34
"Vaddisznó csipkebogyó ízzel"
Hozzávalók: 1,2 kg vaddisznóhús 15 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyemgyökér 5 dkg zellergumó 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 db babérlevél szemes bors, só, kakukkfű borókamag apróra vágott petrezselyem zöld 1 db citrom 2 dl vörösbor 15 dkg torma 15 dkg csipkebogyó íz
Előkészítés: A bőrös színhús lehetőleg egy darabban legyen. Úgy tormázzuk, hogy majd szeletelhető legyen, és vékony zsineggel összekötjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, de nem daraboljuk fel, mindegyiket egészben hagyjuk. Fűszerzacskót készítünk, beletesszük a borókamagot, a szemes borsot, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a babérlevelet. A citromot vékonyan felkarikázzuk. A tormát lereszeljük.
Elkészítés: A húst hideg vízbe rakjuk, és lassan főzzük. Amikor forrni kezd, beleöntjük a bort, belerakjuk a zöldségféléket, a fűszerzacskót és lassú tűzön készre főzzük. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, és melegen tartjuk. 15-20 perc múlva a zsineget eltávolítjuk, és a húst felszeleteljük. Kiszedjük a zöldségeket is, és egyforma metéltre vágjuk. A citromkarikákra ráhalmozzuk a reszelt tormát, tetejét meghintjük petrezselyem zölddel. Tálalás: A vaddisznószeleteket úgy rakjuk tálra, hogy félig fedjék egymást. Ráhelyezzük a metéltre vágott zöldségeket és meglocsoljuk a főző lével. Tetejére rakjuk a citromkarikákon lévő torma halmocskákat. Külön tálon petrezselymes burgonyát, üvegtálkában csipkebogyó ízt kínálunk hozzá.
|