Vaddisznó-pincepörkölt
2004.04.25. 22:39
"Vaddisznó-pincepörkölt"
Hozzávalók: 1 kg vaddisznóhús, 4 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor (Kecskemét-Szikrai kékfrankos), 10 dkg füstölt szalonna, 1 zöldpaprika, 2 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál só, 1 csipetnyi tört köménymag, 1 paradicsom Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatéve beletesszük a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon kevergetve a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. 1 pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és puhára pároljuk. Csak rövid, de sűrű lének szabad alatta maradni. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk. Tarhonya a hozzáillő köret.
|