Vaddisznópörkölt
2004.04.25. 22:39
„Vaddisznópörkölt"
Hozzávalók: 240 dkg vaddisznólapocka (színhús), 15 dkg füstölt szalonna, 60 dkg vöröshagyma, 6 dkg csípős fűszerpaprika, 1 dkg borókabogyó, 3 dkg paradicsompüré, 45 dkg zsír, 6 dl vörösbor, 9 dkg fokhagyma, 6 dkg só, majoránna, 15 dkg zöldpaprika A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, 3-4 dkg-os kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Rátesszük a húst, sózzuk, kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt pároljuk. A majoránnát, zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzákeverjük, és tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban felfőzzük, és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a zsírjára pirított húsra öntjük. Együtt készre pároljuk. Jó ízt ad neki, ha néhány szem frissen szedett erdei gombát is párolunk bele. A kisütött füstölt szalonnával meghintjük és tálaljuk.
|