Receptek : Vaddisznó pörkölt vad-faló módra |
Vaddisznó pörkölt vad-faló módra
2004.04.25. 22:40
"Vaddisznó pörkölt vad-faló módra"
Hozzávalók: 3,5 kg vaddisznóhús, 5-6 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3-4 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 5-6 babérlevél, kevés egész bors, borókabogyó, koriander, só, ételízesítő, kb. 0,5 l vörösbor, pirospaprika
Köret: burgonya, kevés zsiradék, ételízesítő, só A vadhúst jól megmossuk, felkockázzuk, majd bő vízben megpároljuk. Az abalevet leöntjük. Az apróra vágott vöröshagymát és a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret kevés zsiradékon megpirítjuk, pirospaprikát, ételízesítőt, sót adunk hozzá, végül beleöntjük az előre megabárolt húst, megpörköljük, majd felöntjük vízzel és vörösborral (fele-fele arányban) míg el nem lepi a húst. Adunk hozzá 1 fej fokhagymát, 5-6 babérlevelet, kevés egész borsot, borókabogyót és koriandert. Puhára főzzük és főtt krumplival tálaljuk.
|