Vaddisznóragu
2004.04.25. 22:41
"Vaddisznóragu"
Hozzávalók: 2 kg vaddisznóhús, 10 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 7 g fokhagyma, 6 dkg liszt, 2 dl fehérbor, 5 g törött bors, 25 dkg gyöngyhagyma, 40 dkg gomba, 5 dkg vaj Serpenyőben zsírt hevítünk, melyhez hozzáadjuk a kockákra darabolt húst. Finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá, ezeket együtt pirítjuk tovább. Egy kevés fokhagymát, majd lisztet teszünk bele és gyorsan lepirítjuk. Ezután felöntjük csontlével (amit a vaddisznócsontokból főzünk), fehérborral, kevés vörösborral, majd lassan fölforraljuk. Ízesítjük sóval, fehérborssal, majd lefedjük és lassan pároljuk. Közben elkészítjük a vajban párolt gyöngyhagymát, cikkekre vágott, pirított gombát készítünk. Ha a hús majdnem elkészült, akkor hozzáadjuk a párolt gyöngyhagymát, a pirított gombát, majd az egészet lassan készre pároljuk. Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.
|