Vadétel pikánsan
2004.04.25. 22:42
"Vadétel pikánsan"
Hozzávalók: 3 kg vadhús, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldség, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, áfonya, ribizli-íz, narancs, 1/2 l vörösbor, zsír, szalonna, 2-3 ek. liszt A húst megtisztítjuk hártyájától, majd szalonnával megspékeljük, zsíron kérgesre pirítjuk. A húst kivesszük, a zsíron megpirítjuk a zöldségeket. A liszttel besűrítjük, az áfonyalekvárral, narancslével ízesítjük. A húst visszatesszük a lébe, és a borral puhára pároljuk. Ha kész, a húst kivesszük, a zöldségeket átpasszírozzuk, a húst felszeleteljük és visszatesszük a lébe. Köretként mandulafánkot adhatunk hozzá.
|