Vadlakoma
2004.04.25. 22:43
"Vadlakoma"
Hozzávalók: 3 kg vadhús, 1 kg kenyérszalonna, 1 kg vöröshagyma, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyem, 3 db tv paprika, 1 csokor petrezselyem zöld, 1/2 kg paradicsom, 1/2 kg burgonya, 2 dl szemes bab, 1 fej fokhagyma, 1 l tejföl, 3-4 evőkanál mustár, fűszerek
A hús előkészítése: A húst megmossuk, a csontos részről leválasztjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A csonttal együtt borssal, fokhagymával, őrölt babérlevéllel, vörösborral, gyorspáccal fűszerezzük, állni hagyjuk. Elkészítés: A bográcsban megpirítjuk a szalonnát. Zsírban az apróra vágott vöröshagymát, répát, petrezselymet, paprikát rövid ideig pároljuk. Majd fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, kevés bazsalikommal, fűszerköménnyel, tárkonnyal ízlés szerint. Ezután a fűszerezett húst hozzáadva megpirítjuk. Néhány paradicsomot karikára vágunk és hozzáadjuk. Sörrel felöntjük és a húst puhára főzzük. Gazdagíthatjuk főtt babbal, apró burgonyával, fűszerezhetjük fokhagymával, sóval, borssal. A végén mustáros tejföllel behabarjuk. Nokedlivel vagy galuskával tálaljuk.
|