Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : "Vadleves, ahogy Miki szereti" Egytálétel 6 személyre

"Vadleves, ahogy Miki szereti" Egytálétel 6 személyre

  2004.04.25. 22:44


"Vadleves, ahogy Miki szereti" Egytálétel 6 személyre

Hozzávalók:
1100 g vadhús, 350 g burgonya, 200 g vöröshagyma, 120 g házi tarhonya, 2-3 szál sárgarépa, 150 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 100 g édes paprika, 150 g paradicsom, 100 g kovászos uborka, 1 pohár kefir.
Fűszerek: só, erős paprika (egész), majoránna, tárkony, zsálya, bors, oreganó, kakukkfű, babérlevél, kapribogyó.

Az 1 cm szélesre vágott szalonnát 3-4 mm széles csíkokra vágjuk, és fele zsíron megpirítjuk. A zsírból kimerjük a töpörtyűt és félrerakjuk. A szalonnazsírban a tarhonyát aranysárgára pirítjuk.
A zsír másik felében az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd belerakjuk a hártyáktól és zsírjától megtisztított, kb. 5 cm hosszúra, ujjnyi vastagra vágott vadhúst. Addig kavarjuk a tűzön, míg a hús színe barnásra nem változik. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kb. 5 mm vastagra karikázott sárgarépát. A húst, a hagymát és a répát kb. 1 órán át folytonos keverés mellett saját levében pároljuk.
A félig megfőtt húshoz adjuk hozzá a megpirított tarhonyát és a töpörtyűt. Adjunk hozzá 1 liter vizet, a 4 felé vágott és kb. 5 mm vastagságú szeletekre vágott burgonyát, szükség szerint sót, a szétmorzsolt erős paprikát (2 szem cseresznyepaprika), evőkanálnyi tárkonyt, csipetnyi borsot, zsályát, oreganót, kakukkfüvet, kiskanál apróra vágott kapribogyót, 2 egész babérlevelet. A paprikát felkarikázva, a paradicsomot meghámozva, a kovászos uborkát kb. 1 cm méretű kockákra vágva adjuk a leveshez.
Amikor a hús megpuhult, 1 csapott evőkanál majoránnát és 1 pohár kefirt adunk hozzá. 10 percnyi forralás után a leves tálalható.
Foszlós fehér kenyér, testes fehérbor illik hozzá.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség