Receptek : "Vadleves, ahogy Miki szereti" Egytálétel 6 személyre |
"Vadleves, ahogy Miki szereti" Egytálétel 6 személyre
2004.04.25. 22:44
"Vadleves, ahogy Miki szereti" Egytálétel 6 személyre
Hozzávalók: 1100 g vadhús, 350 g burgonya, 200 g vöröshagyma, 120 g házi tarhonya, 2-3 szál sárgarépa, 150 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 100 g édes paprika, 150 g paradicsom, 100 g kovászos uborka, 1 pohár kefir. Fűszerek: só, erős paprika (egész), majoránna, tárkony, zsálya, bors, oreganó, kakukkfű, babérlevél, kapribogyó. Az 1 cm szélesre vágott szalonnát 3-4 mm széles csíkokra vágjuk, és fele zsíron megpirítjuk. A zsírból kimerjük a töpörtyűt és félrerakjuk. A szalonnazsírban a tarhonyát aranysárgára pirítjuk. A zsír másik felében az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd belerakjuk a hártyáktól és zsírjától megtisztított, kb. 5 cm hosszúra, ujjnyi vastagra vágott vadhúst. Addig kavarjuk a tűzön, míg a hús színe barnásra nem változik. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kb. 5 mm vastagra karikázott sárgarépát. A húst, a hagymát és a répát kb. 1 órán át folytonos keverés mellett saját levében pároljuk. A félig megfőtt húshoz adjuk hozzá a megpirított tarhonyát és a töpörtyűt. Adjunk hozzá 1 liter vizet, a 4 felé vágott és kb. 5 mm vastagságú szeletekre vágott burgonyát, szükség szerint sót, a szétmorzsolt erős paprikát (2 szem cseresznyepaprika), evőkanálnyi tárkonyt, csipetnyi borsot, zsályát, oreganót, kakukkfüvet, kiskanál apróra vágott kapribogyót, 2 egész babérlevelet. A paprikát felkarikázva, a paradicsomot meghámozva, a kovászos uborkát kb. 1 cm méretű kockákra vágva adjuk a leveshez. Amikor a hús megpuhult, 1 csapott evőkanál majoránnát és 1 pohár kefirt adunk hozzá. 10 percnyi forralás után a leves tálalható. Foszlós fehér kenyér, testes fehérbor illik hozzá.
|