Vaddisznó aprópecsenye
2004.04.25. 22:45
"Vaddisznó aprópecsenye"
Hozzávalók 10 személyre: 3 kg vaddisznópecsenye, 20 dkg füstölt sertéscsülök, zsír vagy étolaj, 4-5 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, citromfű, rozmaring, bazsalikom, tárkony, borsfű, kakukkfű, babérlevél, pirospaprika, só, bors 20 dkg-nyi füstölt sertéscsülköt vízben puhára főzünk (a vízbe citromfüvet, rozmaringot teszünk), a levét félretesszük, a megfőtt, kihűlt húst apró kockákra vagdaljuk. A vaddisznópecsenyét hideg, ecetes vízben gondosan átmossuk, áttisztítjuk, majd felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vaddisznópecsenyét, gyors tűzön néhány percig pörköljük, majd zöldpaprikát, paradicsomot, kevés fokhagymát adunk hozzá, felöntjük a csülök főzésekor nyert húslével és fűszerezzük: bazsalikom, tárkony, borsfű, kevés citromfű, babérlevél, rozmaring és kakukkfű adják a jellegét, melyeket természetesen magyaros paprikával, sóval, borssal egészíthetünk ki. A továbbiakban közepes tűzön puhítjuk, szükség szerint húslével, ill. vízzel felöntjük. Mikor a hús puhulni kezd, hozzáöntjük a megtisztított és aprított gombát, adunk hozzá kevés vörösbort és utóízesítjük. Karikára vágott csípős zöldpaprikával tálaljuk.
|