Receptek : Vadhússzeletek epres borsmártással |
Vadhússzeletek epres borsmártással
2004.04.25. 22:47
„Vadhússzeletek epres borsmártással"
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kg vadhús,10 dkg bacon szalonna,3 ek. olaj só, bors, fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, rozmaring 2,5 dl bor, 3 fej hagyma, 1 narancs, 1 citrom, 1 ek. áfonyadzsem, 1 teáskanál bors, 25 dkg eper,1 teáskanál mustár, szerecsendió Elkészítés: A húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, felengedjük vörösborral, hozzákeverjük a szalonnát és a hagymát. A húst kivesszük. A narancs, citrom héját beleszórjuk a mártásba. A húst pihentetjük, felszeleteljük. A mártást a gyümölcsökkel átforraljuk és a szeletelt hússal – nokedlivel-tálaljuk.
|