Receptek : Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben |
Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben
2004.04.25. 22:48
"Bükkerdei káposztás vadragu cipófészekben"
Anyaghányad 10 személyre: 25 dkg füstölt szalonna, 25 dkg bacon szalonna, 1 kg hagyma, 2,5 kg vadhús, 0,5 kg sárgarépa, 3-4 szál petrezselyem gyökér, 1 kg savanyú káposzta, 0,5 kg erdei gomba, 20 dkg áfonya, 10 dkg szeder, 3 dl száraz vörösbor zeller, só, bors, babérlevél, lestyán, borsikafű, fokhagyma, 10 db cipó Elkészítés: Ezt a receptet egy vadász ismerős kolléga osztotta meg velem. A disznó hasaalja szalonnáját lepirítjuk. Vöröshagymát szórunk rá, amit üvegesre pirítunk, majd erdőben szedett áfonyát szórunk bele. Amikor az áfonya szépen megszínezte a hagymás szalonnát, vadak apróra vágott húsát hozzáadva, kevés ideig főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és az erdőben szedett illatos friss gombákat. Fűszerezzük babérlevéllel, borssal, lestyánnal. Ízesítjük sóval, fokhagymával és száraz vörösborral. Az egészet hordóban erjesztett káposztával fedjük be, amire a zöldségek leveleit is rátesszük. A legvégén szeder szemeket teszünk a tetejére. Addig főzzük, míg a vadnak a húsa finom puha lesz. Cipóba a káposztával fészket rakva tálaljuk bele ezt a fenséges erdei vadételt.
|