Kukoricás őzragu
2004.04.25. 22:53
"Kukoricás őzragu"
Hozzávalók: 1 kg csontos őzhús, 2 nagy fej vöröshagyma, 5-6 evőkanál olaj, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 kávéskanál borsikafű, 1 kávéskanál csípős paprika püré, 2 púpozott evőkanál paradicsompüré vagy 2 db nagy hámozott paradicsom, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 doboz csemegekukorica konzerv, só, pirospaprika A húst megmossuk és a nagyobb csontokat eltávolítjuk, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát apróra felaprítjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd beletesszük a húst és többszöri keverés közben zsírjára pirítjuk. Ekkor beletesszük a fűszereket, megsózzuk és kevés vízzel felöntve pároljuk. Mielőtt a hús megpuhulna, borral pótoljuk az elpárolgott levet. A puha húshoz végül hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett csemegekukoricát. Forrón, tarhonyakörettel tálaljuk, és vörösbort kínálunk hozzá.
|