Őzpörkölt
2004.04.25. 22:56
"Őzpörkölt"
Anyagszükséglet 6 személyre: 1,2 kg őzeleje, 25 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 3 dkg paprika, 4 dkg só, 0,5 dkg törött bors, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy ennek megfelelően 10 dkg lecsókonzerv Az őzpörkölt az oldalbordákból a legízletesebb. A csontos őzhúst kockára vágjuk. Egy edényben 3 fej apróra vágott vöröshagymát zsíron szalmasárgára pirítunk, pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük az összevágott húst. Megsózzuk, 1-2 zöldpaprikát, paradicsomot rakunk mellé, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nincs zöldpaprikánk és paradicsomunk, ajánlatos konzervlecsót használni. Sós burgonyával tálaljuk.
|