Receptek : Őzpörkölt, ahogy Feketéék készítik |
Őzpörkölt, ahogy Feketéék készítik
2004.04.25. 22:56
"Őzpörkölt, ahogy Feketéék készítik"
Hozzávalók: őz, zsír, 4-5 nagyobb fej hagyma, 1 cs. petrezselyem, 2-3 szál zellerlevél, 10 dkg piros édes, 5 dkg piros erős őrölt paprika, 1 evőkanál őrölt bors, piros arany, paprika, paradicsom ízlés szerint, továbbá só, és ami szintén fontos, a 1/2 liter bikavér Az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselymet, zellerlevelet a zsíron megfonnyasztom. Rárakom a kockára vágott húst, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy bőven ellepje. Sűrűn kavargatom, majd beleteszem az őrölt fűszereket. Tovább főzöm fedő alatt. Az elpárolgott vizet nem pótolom, hogy sűrű szaftja legyen. A legvégén teszem bele a bikavért, amivel hagyom, hogy még egyet forrjon. Sós vízben főtt burgonyával tálalom.
|