Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Pikáns vadhús

Pikáns vadhús

  2004.04.25. 22:58


"Pikáns vadhús Jani Papi módra"

Hozzávalók:
3 kg vadhús (szarvasgerinc vagy comb), vöröshagyma, fokhagyma, szalonna, só, bors, zöldpaprika, paradicsom, bab (tarka), csípős paprika, kakukkfű, vegyes zöldség, gomba, tejföl, mustár, étolaj, petrezselyem zöld, citrom, liszt, vörösbor, cukor

A babot átválogatjuk, vízzel felöntjük, hogy jócskán ellepje és beáztatjuk.
A vadhúst konyhakészre előkészítjük, szeleteljük.
A szalonnát zsírjára sütjük, ha szükséges, kevés olajjal pótoljuk. Ezen a zsíron a hús mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd a hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.
A fennmaradt zsíron a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, sóval, borssal, kakukkfűvel, zöldpaprikával, paradicsommal fűszerezzük.
Ha az ízek összefőttek, az előáztatott babot ráöntjük, majd 1 dl vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje, felöntjük.
Amíg a bab félpuhára fő, addig a vegyes zöldséget megpároljuk. A gombát 1 fej hagymán 1 evőkanál olajon megpároljuk, bors, pirospaprika hozzáadásával, és félretesszük.
Ha a bab félig megpuhult, az elősütött húsokat cukrozott citromlével meglocsoljuk, majd a babra rátesszük az egészet, és összefőzzük.
Közben a tejfölt, mustárt, kevés cukrot összekeverjük, félretesszük. Ha a hús és a bab puhára főtt, 2-3 cikk fokhagymából, 2 evőkanál lisztből és 1 evőkanál olajból rántást készítünk, az elkészült ételhez hozzáadjuk szűrőn átpasszírozva. Egy-két percig összefőzzük, majd a tűzről levesszük, pár perc pihenés után tálalhatjuk.

Tálalás:
A babot tányérra szedjük, a húsokat a tányér közepére helyezzük, az előpárolt vegyes zöldséget a húsok köré rakjuk, majd e köré az előkészített gombát, végül a tejfölös pikáns mustárt.
Igazi jó kácsi bor ajánlatos hozzá.

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség