Receptek : Szarvasbográcsos Vőfély módra |
Szarvasbográcsos Vőfély módra
2004.04.25. 22:58
"Szarvasbográcsos Vőfély módra"
Hozzávalók: 6 kg szarvashús, 3 kg vöröshagyma, 6 kocka Rama margarin, 3 liter vörösbor, fűszerek: só, bors, pirospaprika, kömény, delikát, paradicsompüré 3 margarint felolvasztunk és beleszórjuk a hagymát. Aranysárgára pirítjuk és közben már szórunk rá egy kis delikátot. Ha megpirult, rakunk rá pirospaprikát. Ezután beleforgatjuk a csíkokra vágott húst és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vörösborral - addig, hogy jól ellepje a húst - és megvárjuk, míg felrottyan. Ezek után fűszerezzük ízlés szerint . Főzzük kb. 30 percig kavargatva. Az elfőtt levét utánatöltjük, és teszünk bele ismét margarint. Közben beleöntjük a paradicsompüré felét. Mikor a hús már majdnem megpuhult, teszünk még bele a fűszerekből és a margarinból, majd még egy löttyintés bort és pürét. Az elkészült bográcsost kenyérrel, vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk. Mellé pedig vörösbort kortyolgatunk.
|