Szarvasgulyás
2004.04.25. 22:59
"Szarvasgulyás"
A szarvashúst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csonttal együtt leforrázzuk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A csontot kb. 1,5 l vízben főzni kezdjük, ez a csontleves lesz majd a gulyásnak az alapja. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Ez alatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához keverve üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, pirospaprikával, köménnyel, borssal és a majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, a levét pótoljuk. A burgonyát megtisztítjuk, a húshoz hasonló kockákra vágjuk, a puha vadhoz adjuk. A csontlevest rászűrjük, 25-30 perc alatt készre főzzük. Közben a tojást annyi liszttel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk, és 2-3 perccel azelőtt, hogy a gulyás elkészülne, a levesbe "csipkedjük". A csipetkét külön is kifőzhetjük.
|