Receptek : Szarvasgulyás palócosan Tóni módra |
Szarvasgulyás palócosan Tóni módra
2004.04.25. 23:00
"Szarvasgulyás palócosan Tóni módra"
Hozzávalók: 1,5 kg szarvashús, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, pirospaprika, só, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 60 dkg burgonya, 20 dkg zöldbab (konzerv), víz, 3 dl tejföl, liszt, végül, de nem utolsósorban egy lapos üveg pálinka (lehet törköly is) A szarvashúst megmossuk, kockára vágjuk és hideg vízbe tesszük. Szalonnát felolvasztjuk és egy nagy fej reszelt vöröshagymát párolunk benne. Megszórjuk 1-1 mokkáskanál majoránnával és őrölt borssal, pirospaprikával, sóval. Hozzáadjuk a húst és vízzel félpuhára pároljuk. Ezután összevágjuk a fehér és sárgarépát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát is beletesszük. Összekeverjük és fedő alatt tovább pároljuk. A kockákra vágott burgonyát és zöldbabot is hozzáadjuk és felöntjük vízzel. Ha megfőtt, tejföllel behabarjuk és csipetkét főzünk hozzá.
|