Szicíliai vadragu batyuban
2004.04.25. 23:00
"Szicíliai vadragu batyuban"
Az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk az egészen apróra vágott vadhúst. Sűrű kevergetés mellett minden oldalát megpirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a lehéjazott nagyon apró darabokra vágott paradicsomot. Amikor levet eresz, ízesítjük oreganoval, bazsalikommal, pirospaprikával és egy kevés félédes vörösborral. Lassú tűzön sűrű kevergetés mellett pároljuk, amikor a hús már puha, hozzáadunk apróra vágott erdei gombát és a levét teljesen elpároljuk. Sűrű ragut készítünk belőle. A ragut friss krumplilángosra szedjük, felgöngyöljük, mint a palacsintát. A tetejére kechupot v. tejfölt teszünk, és megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
|