Receptek : Vadas ragu vörösborban (ahogyan Feri csinálja) |
Vadas ragu vörösborban (ahogyan Feri csinálja)
2004.04.25. 23:01
"Vadas ragu vörösborban (ahogyan Feri csinálja)"
Hozzávalók: 2 kg vadhús (színhúsból), 1 üveg vörösbor (lehetőleg száraz), 3,5 dl víz, só vagy ételízesítő (vegeta), őrölt bors, pirospaprika, csípős piros arany, 4-5 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, vörös bab, 2-3 db burgonya, gomba, paradicsom, 4-5 fej vöröshagyma, babérlevél, citromhéj, tejföl A húst megmossuk tiszta vízben, közepes nagyságú kockákra vágjuk, majd vörösborral nyakon öntjük és állni hagyjuk. A megtisztított vöröshagymát felkockázva üvegesre pirítjuk és pirospaprikával megszórjuk. A vörösborral leöntött húst beleforgatjuk és pár percig a hagymával pároljuk, közben kevés vízzel, vörösborral felöntjük. Kis idő múlva a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket hozzáadjuk és ízlés szerint befűszerezzük. Ha a hús félig megpuhult, kockákra vágott burgonyát adunk hozzá. Kis kevergetés és kóstolgatás után jöhet a gomba és a vörös bab. Addig főzzük, amíg a hús teljesen puhává, omlóssá válik és az ízek összeérnek, majd tejföllel elkeverjük. A szokásos módon készült nokedlivel tálalhatjuk (ha nincs kéznél az sem baj, friss ropogós kenyérrel is nagyon finom).
|