Vargányás szarvastokány
2004.04.25. 23:02
"Vargányás szarvastokány"
Hozzávalók: 1 kg szarvas comb, 40 dkg vargánya, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 pohár tejföl, 1 dl fehérbor, 1 csomag petrezselyem, 1 db babérlevél, só, bors, kakukkfű, olaj vagy zsír. A zsiradékon megpárolt vöröshagymára tesszük a paradicsompürét, a szeletekre vágott szarvas combot, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd fedő alatt kissé megpörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott vargányát és a babérlevelet. Az egészet puhára főzzük és fehérborral ízesítjük, majd tejföllel meglocsoljuk és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
|