Receptek : A legfinomabb zsemlegombóc/narancsos őzhöz OSYNA receptje |
A legfinomabb zsemlegombóc/narancsos őzhöz OSYNA receptje
2004.04.29. 15:41
Hozzávalók 6 zsemle, csipet só, bors, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, cca. 10 dkg liszt, 1 tojás, víz
Elkészítés: A zsemlét kockára vágjuk, mikrohullámú sütőben kiszárítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, ebben megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, a tojást, a vizet és a fűszereket úgy, hogy a galuskatésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Ebbe belekeverjük a zsemlekockákat és az egészet egy olajozott alufóliába csomagoljuk. Forrásba lévő sós vízbe tesszük, megfőzzük. (Beleszúrt tűvel látjuk, hogy jó-e már) A kész óriásgombócot felszeleteljük, vajjal kicsit átkenjük és a sütőben rövid ideig pirítjuk
|