Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Receptek
Receptek : Sült szalonka

Sült szalonka

  2005.03.30. 22:49


Hozzávalók: 5db szalonka, 30dkg szalonna 10dkg zsír, 10dkg szárnyasmáj, 3db zsemle, 10dkg vaj, hagyma, só, tört bors, kakukkfű, majoránna, pástétomfűszer, 0,5dl konyak, húslé.

Elkészítés:
A szalonkákat szárazon kopasztjuk meg. Nem bontjuk fel, leperzseljük.  Jól lemossuk, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, kakukkfűvel meghintjük, és vékony szalonnaszeletekbe burkoljuk (zsineggel átkötjük, tálaláskor ezt eltávolítjuk).

Serpenyőben kevés zsíradékban kezdjük a sütést, időnként saját zsírjával locsoljuk. A sütés ideje kb. 20-30 perc. Ha puha,kivesszük, kevés húslével és konyakkal felengedjük, fedő alatt saját gőzében pároljuk. Ezután a szalonna szeleteket lefejtjük és tálalásig melegen tartjuk.

A megsült szalonkát felbontjuk, belsőrészei közül a zúzát, a szivet és epét eltávolítjuk, a többit pedig a szárnyasmájjal együtt apróra vágjuk. Serpenyőben kockára vágott füstölt szalonnát félig lepirítunk, beletesszük az összevágott belsőrészt, sózzuk, majoránnával, borssal, pástétomfűszerrel és kevés konyakkal jól elkeverjük, összepároljuk.
Közben a zsemléből pirított szeleteket sütünk, erre egyenletesen elosztva felkenjük a pástétomot. Tálaláskor az előmelegített tál közepére pároltrizstalapzatot készítünk. Erre tesszük a megsült és félbevágott szalonkát, körülrakjuk a megkent zsemleszeletekkel, tetejére visszatesszük a sült szalonna szeleteket, a pecsenyelét beforraljuk, és leöntjük vele a szalonkát.
Mindig frissen készítjük el, és azonnal forrón tálaljuk. Sütésnél arra vigyázzunk, hogy puhára süljön, de ne száradjon ki.
A sült szalonka karakterét a szalonnában burkolva sütés, és a zsemlén tálalt pástétom adja meg. Ez az étel a vadászok csemegéje, amelyet finom húsa és belsőrészeiből készített vagdaléka miatt kedvelnek leginkább!
Jó étvágyat mindenkinek!

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség