Vadászpástétom makarónival
2005.04.06. 15:34
Hozzávalók: őzcomb 60 dkg, makaróni 16 dkg, zsír 5 dkg, Pannónia sajt 20 dkg, sárgarépa 10 dkg, vaj 6 dkg, fehérrépa 10 dkg, kakukkfű, vöröshagyma 5 dkg, babérlevél, füstölt szalonna 5 dkg, őrölt bors, só tejföl 4 dl, tojás 5 db.
Elkészítése: A vadhúst megsózzuk, beletesszük egy serpenyőbe, leöntjük forró zsírral, majd mindegyik oldalát elősütjük. Hozzátesszük a karikákra szelt zöldségeket és a vöröshagymát, babérlevéllel, kakukkfűvel, őrölt borssal fűszerezzük és néhány percig együtt pirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a zöldségekkel és a füstölt szalonnával együtt kétszer ledaráljuk. Összekeverjük 1 dl tejföllel, 2 db tojással és szükség szerint megsózzuk. A kisebb darabokra tört makarónit sós vízben kifőzzük és le-szűrjük. Összekeverjük 8 dkg reszelt Pannónia sajttal, 3 dkg olvasztott vajjal, 3 db tojással és 3 dl tejföllel. Egy kuglófformát kikenünk a megmaradt vajjal, az aljára makarónit terítünk, majd a húsmasszából következik egy sor. Így rétegezzük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. Ügyeljünk, hogy a tetejére makaróni kerüljön. Nem túl forró sütőben megsütjük, majd kiborítjuk a formából és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
|