Szalonka vadász módra
2005.07.21. 08:56
Hozzávalók 6 személyre: 6 db szalonka, 20 dkg zsír, 10 dkg hagyma, 0,5 dkg bors, 3 dkg só, 3 dl húslé, 6 tojás, 2 csomag petrezselyem zöldje.
A vadászati évad a szalonkahúzással kezdődik. Az első ínycsiklandozó falatok szalonkából kerülnek a vadász asztalára. Elkészíteni azonban sok háziasszony nem szereti, és aki szereti, az sem bizonyos, hogy jól tudja. Bárhogy dolgozzuk fel a szalonkát, beleit ne dobjuk el, ezek ugyanis-a sajátos táplálkozás miatt-tiszták. A megmosott beleket kis darabokra vágjuk, forró zsírba téve, apróra vagdalt vöröshagymával, zöldpetrezselyemmel, csipetnyi sóval, borssal - kis merőkanál húslevessel felöntve-20 percig pároljuk. Amikor a levét elfőtte, 1-2 tojást ütünk rá, és a tojás megkeményedéséig kevergetjük. Pirított zsemleszeletekre rakva a szalonkapecsenyével együtt (vagy anélkül) tálaljuk.
|