Szalonka göngyölve
2005.07.21. 08:57
Hozzávalók 6 személyre: 6 db szalonka, 2 dkg só, 3 dl fehérbor, 30 dkg füstölt sonka.
A megtisztított, megmosott szalonkát sóval bedörzsöljük, s vékonyra vágott füstölt sonka kövérjébe vagy füstölt szalonnába burkoljuk. Ez úgy történik, hogy a hosszára vágott, vékony szalonnaszeleteket először vékony fehér zsineggel a szalonka mellénél megkötjük, majd hátrafelé haladva úgy kötjük át az egészet, hogy teljesen takarja a szalonna vagy a sonka. Az így göngyölt szalonkát sütőbe tesszük és lassú tűzön megsütjük. Amikor félig megsült, le öntjük jó minőségű fehér borral és saját levével gyakran öntözzük. Saját levében burgonyakrokettel (fánk) tálaljuk.
|