Tejfölös szalonka
2005.07.21. 08:58
Hozzávalók: 2 szalonka, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 dl húsleves, 1 dl bor, só, pirospaprika, szemesbors, 1-2 babérlevél.
A megtisztított, jól megmosott szalonkákat sóval bedörzsöljük és paprikás liszttel meghintjük. Füstölt szalonna szeletekkel bélelt edénybe tesszük, a húslevest (készülhet leveskockából is) és a bort aláöntjük, pár szem borsszemmel, babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a húst a szalonna szeletekkel együtt kivesszük, a szalonkát feldaraboljuk. A hús levét tejföllel ízesítjük, felfőzzük és a feldarabolt szalonkára öntjük. Zsemlegombóccal tálaljuk
|