Párolt fácán
2005.07.21. 09:02
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyem, 1/2 citrom, 3 dkg só, 0,1 dkg egész bors, 10 dkg zsír, 2 dl fehér bor, 2 dl tejföl, köret.
A tollától megtisztított fácánt felvágjuk, belsejét kipucoljuk, és sok vízben alaposan kimossuk. A gerinc közepén hosszában kétfelé vágjuk. A belsejét bedörzsöljük sóval, és lehetőleg fedhető tepsiben egy kis sárgarépa, néhány karika petrezselyemgyökér, fél citrom, néhány szem bors hozzáadása után, kevés zsírral, 2 dl jó minőségű fehérborral leöntjük, pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a vele párolódott zöldségfélét és a fél citromot áttörjük, és elkeverjük egy-két kanál tejföllel. Porcelán tálon, egy kevés mártással leöntve, rizskörettel tálaljuk.
|