Receptek : Fácánhúsleves egy kicsit másképp |
Fácánhúsleves egy kicsit másképp
2005.07.21. 09:03
Hozzávalók 6 személyre: 1 db fácán, 50 dkg velős marhacsont, 15 dkg leveszöldség, 5 dkg paradicsompüré, 2 dkg só és levesbetét.
A velős csontot a zöldséggel feltesszük főni. Eközben a megtisztított, áztatott fácánt sütőben erős tűzön hirtelen pirosra sütjük, és a levesbe téve tovább főzzük együtt az egészet. Kétórai lassú forralás után kiemeljük a fácánt, hagyjuk kissé kihűlni, majd lefejtjük a csontról, és az így nyert húst apró darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, és visszatesszük bele az összevágott fácánhúst. Tészta levesbetéttel tálaljuk.
|