Fácángulyás
2005.07.21. 09:06
Hozzávalók: 1 fácán, 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1-1 paradicsom meg zöldpaprika, 50 dkg burgonya, só, pirospaprika, őrölt bors, majoranna; csipetke.
A megtisztított, jól megmosott fácánt feldaraboljuk. A zsíradékon kockára vágott vöröshagymát fonnyasztjuk egy kevés pirospaprikával, őrölt borssal megszórjuk és a feldarabolt húst (zúzával, szíwel együtt) belerakjuk. Vízzel feleresztjük, megsózzuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a felszeletelt zöldpaprikát meg paradicsomot (helyette 1-2 evőkanál konzervlecsót is vehetünk) és az egészet puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, a kockákra vágott burgonyát beletesszük, ha ez is puha, csipetkét főzünk bele.
Egy kevés majorannával ízesítve felforraljuk és így tálaljuk.
|