Fácán húsleves
2005.07.21. 09:06
Hozzávalók: 1 fácán, 1 csomó leveszöldség, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, 4-5 szem bors, szerecsendió; metélt tészta vagy májgombóc.
A megtisztított fácánt jól megmossuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük, és másfél liter vízzel felöntve kb. fél óráig főzzük, miközben a habját többször leszedjük. Ezután beletesszük a megtisztított és megmosott zöldséget, a vöröshagymát, a borsot és egy kevés szerecsendió reszeléket, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor a hús félig megpuhult, a levesbe fokhagymát is teszünk, a megpuhult húst kiszedjük, a levest leszűrjük.
Vékony metélt tésztával vagy májgombóccal tálaljuk.
|